Rusland wil cryptocurrencies gebruiken om Amerikaanse sancties te ontlopen

Op 10 mei zal de ontmoeting tussen de hoofden van ministeries van Buitenlandse Zaken van Rusland en Japan plaatsvinden in de Russische hoofdstad Moskou, waarschijnlijk om te bespreken hoe Amerikaanse sancties kunnen worden vermeden; en een manier zou kunnen zijn door het gebruik van cryptocurrencies.

Deze ontmoeting is uitstekend, want de Japanse delegatie verblijft drie dagen tot 12 mei in Moskou. Beide partijen zullen de stappen bespreken om het probleem van de afwezigheid van een vredesverdrag tussen landen op te lossen, dat een formeel laatste akkoord van de Tweede Wereldoorlog moet zijn. De jarenlange afwezigheid van een dergelijke overeenkomst leidt tot een situatie waarin Tokio een deel van de export van hoogwaardige producten naar Rusland beperkt. Nu is er een tijd om het te repareren, en Moskou staat te popelen om een ​​bredere deal met Japanse collega’s aan te gaan.

Het nieuwe verdrag zal impliceren dat Japan zijn praktische kennis en technische uitrusting op het gebied van cryptocurrencies handel en omzet zal delen. Rusland gaat het brede spookbeeld van cryptocurrencies testen onder de paraplu van regulatieve sandboxes die gepland staan ​​in vier Russische regio’s van piloot volgens de plannen van het ministerie van economische ontwikkeling. Een van de hoofddoelen van dergelijke sandboxes is het ontwikkelen van effectieve, stabiele en goedkope cryptocurreniekanalen om Amerikaanse sancties te omzeilen tegen een aantal sectoren, bedrijven en mensen in de Russische economie. Moskou gaat Tokyo vragen om te helpen het te doen.

Japan ondersteunt formeel ook Amerikaanse sancties tegen Rusland, maar de betrekkingen tussen Tokio en Washington zijn nu niet op hoogte, dus probeert Moskou een kans te vinden om zijn Japanse partners te versieren. Voor de Japanse politieke elite lijkt de kans om een ​​vredesverdrag met Moskou te sluiten een historisch succesvol moment en een grote eer, omdat door deze deal sommige zorgen van Tokyo met betrekking tot sommige betwiste gebieden door Moskou kunnen worden aangepakt.

Voor Rusland is het erg belangrijk om de Japanse benadering van cryptocurrency-uitwisselingen, omzet en de blockchain-sector aan te nemen, omdat Tokio de doeltreffendheid op dit gebied heeft aangetoond.

Op 24 april benadrukte de Russische president Vladimir Poetin de noodzaak om de nationale economie te herbouwen. Eerder dit jaar stelde hij verschillende keren dat de Russische economie geen toekomst heeft als de digitalisering ervan mislukt.

Please follow and like us: