Bitvavo Broker

Bitvavo uitleg en instructie video

 

Meer dan 47 verschillende cryptocurrencies kopen en verkopen
Bitvavo biedt op dit moment de mogelijkheid om meer dan 47 verschillende cryptocurrencies gemakkelijk aan te schaffen met iDEAL. Voor de Belgen is het mogelijk om met Bancontact te betalen, ook kan er gebruik gemaakt worden van SOFORT Banking, MyBank en bankoverschrijving. Alle beschikbare munten hebben wij in het overzicht aan de rechterkant opgenomen (het kan zo zijn dat Bitvavo het assortiment in de tussentijd bijgewerkt heeft). Het kopen van cryptocurrency kan gemakkelijk door tegoed te storten in je account. Dit kan door euro’s, Bitcoin of Litecoin over te maken naar Bitvavo. Het storten van euro’s kan door middel van een iDEAL-betaling (direct) of door een bankoverschrijving (1 werkdag) te doen. Na een langverwachte update is het ook mogelijk om met Bancontact te betalen. Als je tegoed hebt gestort dan kun je deze in je dashboard omruilen voor de gewenste cryptovaluta. In hetzelfde overzicht kun je ook weer je gekochte cryptocurrency verkopen en omruilen voor een andere currency of euro’s.

Hoe cryptovaluta kopen bij Bitvavo?
Hierbij een korte uitleg hoe je gemakkelijk cryptovaluta kunt kopen via het platform:

1.Stort tegoed in je account door op Euro’s storten te klikken
2.Reken af met de gewenste betaalmethode
3.Klik achter de gewenste cryptovaluta op Kopen
4.Voer in hoeveel je wilt kopen en klik op Doorgaan
5.Klik in het volgende scherm op Bevestigen om de aankoop te voltooien

Je tegoed in nu in de dashboard verminderd en het geselecteerde aantal cryptovaluta is toegevoegd in je account. Je kunt het in het portaal laten staan of deze versturen naar een wallet in eigen beheer. Let op: sommige munten kun nog niet van het platform afgehaald worden.

Bitvavo eigen wallet
Voor iedere aangeboden cryptocurrency biedt Bitvavo de mogelijkheid om deze op te slaan in de eigen omgeving. Dit houdt in dat je in principe geen wallet nodig hebt van een derde partij en dat je al je cryptocurrency kunt opslaan in één omgeving. Normaal gesproken is er een aparte wallet vereist voor iedere crypto. Een groot deel van de cryptovaluta wordt opgeslagen in offline wallets die zijn afgesloten van het internet. Deze manier van opslaan wordt cold storage genoemd, en iets wat niet in verbinding staat met het internet kan theoretisch niet gehacked worden via het internet. Intern heeft slechts een select aantal mensen toegang tot deze offline opslaglocatie. Het opslaan van de vele verschillende cryptocurrencies die Bitvavo biedt is dus veilig, maar je bent zelf uiteraard verantwoordelijk voor de veiligheid van je account. Zorg dus altijd dat je twee-factor authenticatie inschakelt en dat je nooit hetzelfde wachtwoord gebruikt op meerdere plekken.

Prijzen, kosten en fees bij Bitvavo
Het aanmaken van een account is volledig gratis. Een broker zoals Bitvavo is een tussenpersoon tussen jou en de exchange. Bitvavo maakt het eenvoudig voor de leek om cryptovaluta te kopen en vraagt hier een kleine vergoeding voor. Dit is het verdienmodel van alle brokers die je op het internet kunt vinden. De vergoeding die Bitvavo rekent bovenop de huidige marktprijs hangt af van de munt of valuta die je omwisselt. Voor euro en Bitcoin transacties wordt een fee van 1.5% gerekend en voor alle overige cryptocurrencies wordt een fee van 2.5% gerekend. Veel mensen betalen deze handelskosten graag, omdat ze in ruil hiervoor een makkelijk systeem terugkrijgen en kunnen betalen met iDEAL of Bancontact. De huidige marktprijzen kun je vinden in het portaal en deze liggen vaak zelfs nog lager dan bij bijvoorbeeld CoinMarketCap staat aangegeven.